fbpx
  • 00Dan
  • 00Sat
  • 00Min
  • 00Sek
  • 00Dan
  • 00Sat
  • 00Min

Čekamo jubilarnog pobjednika!

Devet uspješnih izdanja Rallya Kumrovec je za nama. Prvog vikenda u rujnu 2021. godine doznat ćemo jubilarnog, desetog slavodobitnika na uskim brzincima na području Kumrovca i Zagorskih Sela. Rekorder je, zasad, Janos Szilagyi, koji je tri puta pobijeđivao u Mitsubishi Lanceru Evolution IX, a 2013. godine povukao se iz natjecanja zbog bolesti suvozača u trenutku dok je vodio. Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš te, 2013. godine.

1. Sprint Rally Kumrovec 2011.
Janos Szilagyi i Viktoria Zejda, pobjednici 1. Rallya Kumrovec

Posljednjih godina dominirali su Austrijanci. Njihov je niz počeo 2017. prvom od dvije vezane pobjede Nikija Mayra-Melnhofa u Fordu Fiesti R5. Uslijedila su slavlja Hermanna Neubauera (Ford Fiesta R5) i Simona Wagnera (Škoda Fabia R5 Evo). Krisztian Hideg posljednji je natjecatelj kluba organizatora AK Delta Sport iz Zagreba koji je pobijedio u Kumrovcu. Učinio je to 2016. godine u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Jedini suvozač koji ima dvije pobjede je Botond Csanyi.

Rally Kumrovec rastao je iz godine u godinu. Uz veliku podršku lokalne zajednice, automobilizam je u tom dijelu Hrvatskog Zagorja revitaliziran 2011. godine kad je 1. Rally Kumrovec održan u sprint izdanju. Projekt je ubrzo prepoznat i od vozača i od partnera priredbe. Vidjelo se to po startnoj listi koja je rasla i bila popunjena sve atraktivnijim vozilima. Iako je Rally Kumrovec uvijek otvarao domaću sezonu, ove je godine zbog WRC natjecanja Croatia Rally pomaknut u rujan. Upravo u Kumrovcu održan je finale Croatia Rallya – Powerstage koji je donio rijetko viđenu dramu, a našim stazama još jednu prepoznatljivu točku – Evansov zavoj. Ove godine nalazit će se na trasi Shakedowna koji je na rasporedu u petak, 3. rujna.

logo - Delta Sport w

ORGANIZATOR

Auto klub DELTA SPORT Zagreb
Nalješkovićeva 27
HR-10000 Zagreb
info@deltasport.hr

11KRK - Rally Tablica C small